Partnereink:
Rólunk


Az ARANY MÉZ Kft 2009 Augusztusában alakult családi vállalkozásként. Cégünk magyar termelői méz felvásárlásával, szűrésével és tasakos formába történő kicsomagolásával, kereskedelmével foglalkozik. Termékeink jelentős részét a Kárpát-medencében értékesítjük. Magyarországon folyamatosan építjük ki értékesítési hálózatunkat, Budapesten díjmentesen házhoz visszük termékeinket, vidékre jelenleg postai úton szállítunk.

A méz valószínűleg az egyik legősibb táplálékunk, hiszen i. e. 15-12 ezer évvel ezelőtti spanyolországi barlangfestményen az ősember megörökítette a fára mászó és dongó méhek között edénybe mézet gyűjtő embert. A méhészkedés tudományát Hellász lakói, a görögök fejlesztették magas fokra, tőlük tanulta meg Róma, majd később egész Európa. Az ókori Egyiptomban a méz ugyanazt a szerepet töltötte be, mint ma a modern gyógyászatban az aszpirin. A legnépszerűbb gyógyszer volt, balzsamként kenték vele a sebeket, fekélyeket, melyek a méz baktériumölő hatásának köszönhetően nem fertőződtek el. A római gladiátorok is szívesen fogyasztották, hogy növeljék erejüket. A görög mitológia szerint a méz csodatévő hatása legfőképpen az, hogy a látást világosabbá teszi. A Korán, a muzulmánok szent könyve a könnyen emészthető, sebtisztító, nyákoldó mézet hatékony gyógyszerként említi. A méz felbecsülhetetlen sajátossága, hogy baktériumok nem fejlődnek benne és közvetlenül a vérben szívódik fel, ahol elhasználódik, vagy mint glikogén elraktározódik az izomzatban. A régi méhészet jelentőségét az adta, hogy a méh által termelt méznek, mint édesítőszernek és a viasznak, mint a gyertya alapanyagának a XVIII. század elejéig alig volt versenytársa.

Az ősidők óta folyó méhészet ékesen bizonyítja, hogy ember, állat, rovar, növények, a Nap és földünk minden létező eleme, milyen természetes, egymáshoz kapcsolódó viszonyban van. Őseink sokkal jobban tisztelték a természet minden ajándékát, mint a jelenkor embere. A méh, ez a hártyás szárnyú kis rovar, a föld táplálta és a Nap éltető sugaraival érlelt virágok porából az embernek is páratlanul értékes, sok összetevőből álló, tápláló és gyógyító terméket állít elő.

Mai "modern" étrendünket is ízesebbé, színesebbé tehetjük, ha a felhasznált cukor egy részét biológiailag értékesebb mézzel helyettesítjük. Ezért választottuk mottónknak: Virágméz, az édes egészség.
A mézet ősztől kora tavaszig célszerű fogyasztani, mert védelmet biztosíthatunk vele a meghűléses megbetegedések ellen. Hazánkban sajnos lényegesen kevesebb az egy főre jutó mézfogyasztás, mint a világ más országaiban, pedig a magyar méz ízében és összetételében is a világ legjobbjai közé tartozik.
Célunk a hazai mézfogyasztási kultúra növelése praktikus kiszerelésű tasakos mézzel, üzletfilozófiánk a Virágméz, mint az "édes egészség" minél nagyobb fogyasztói körben való elterjesztése.

Remélem hamarosan Önt is elégedett partnereink között üdvözölhetjük!

Tisztelettel: Vasas László